Javni poziv – umjetničke rezidencije 2019. Mediteranski plesni centar Svetvinčenat

rok: 03.02.2019

Pozivaju se svi profesionalni plesni umjetnici/e da se prijave na rezidencijalni boravak u Mediteranskom plesnom centru u Svetvinčentu u 2019. godini. Rok za prijave je 3. veljače.

U sklopu rezidencijalnog programa, osigurano je:

– boravak umjetnika ili grupe umjetnika u Svetvinčentu između travnja i prosinca 2019. u pojedinačnom trajanju između 7 i 10 dana (ukoliko vam je za potrebe realizacije / istraživanja projekta nužan dulji boravak, molimo da to obrazložite u prijavi!)

– korištenje prostora dvorane MPC-a za umjetničko istraživanje i rad (veličina dvorane je 9×20 metara, posjeduje radna svjetla, osnovni a udio raz glas, te plesni pod)

– smještaj u Mediteranskom plesnom centru, u spavaonici otvorenog tipa (5 kreveta, nalaze se na galeriji iznad same dvorane). Na raspolaganju su garderoba, skladište, kuhinja, prostor za odmor te sanitarne prostorije sa perilicom rublja

– pokrivene troškove prehrane za vrijeme trajanja umjetničke rezidencije

Od umjetnika na rezidencijalnom programu, očekuje se:

– pokrivanje troškova prijevoza do Svetvinčenta i natrag

– javnu prezentaciju rada i/ili radionicu za amatere ili profesionalce

Prijedlozi ostalih aktivnosti, poput okruglih stolova, radionica i diskusija, su dobrodošli.

Prijava

Proces prijave uključuje osnovne informacije o prijavitelju, dosadašnjem radu, novom projektu te dokumente kojima se te informacije potkrepljuju. Rok za prijave je 3.veljače 2019. u 23:59! Prijavnicu, iako na engleskom jeziku, možete ispuniti na hrvatskom jeziku.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 5 = 2

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum