Anketa Culture Action Europe povodom pandemije COVID-19

Kao odgovor na pandemiju Covid-19, mnoge vlade, umjetnički savjeti, zaklade i privatni akteri pokreću nove hitne inicijative: osmišljavanje mjera kompenzacije, reorganizacija financiranja, kombiniranje napora i razmjena informacija, sve to u cilju rješavanja neviđene krize koja je pogodila naše društvo – i posebno našu kulturu, umjetnost, kreativni sektor i kulturnu baštinu. Culture Action Europe obratila se EU-u s namjerom da poduzme određene mjere kako bi podržala teško pogođeni kulturni i kreativni sektor.

Zajedno s Europskom kulturnom zakladom (ECF), Culture Action Europe planira hitne inicijative i mjere u cijeloj Europi (kompenzacije, namjensko financiranje, kombinirani napori javnih i privatnih aktera, razmjena informacija itd.) Radi rješavanja posljedica krize Covid-19 u umjetnosti, kulturi, kreativnom sektoru i kulturnoj baštini. U mnogim zemljama u Europi, gdje takve mjere još nisu poduzete, kulturni i kreativni sektor se mobilizirao i zatražio od svojih vlada da poduzmu određene mjere.

Culture Action Europe je otvorio anketu kojom žele doznati što više o takvim i sličnim inicijativama. Anketa se nalazi na sljedećoj poveznici:

https://www.surveymonkey.com/r/NLYDG26  .

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 1 = 1

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum