Performans „I Want to Be Clean!“ Irene Boćkaj u Dnevnom boravku DC-a Rojc

Performans „I Want to Be Clean!“ Irene Boćkaj bit će održan u četvrtak, 5. ožujka u 20 sati u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc.

„Kako žive osobe sa stigmatizirajućim virusnim bolestima u izrazito konzervativnom hrvatskom okruženju pitanje je kojim se bavi performans „I Want to Be Clean!“. Umjetničko performativno istraživanje i bioart performans o virusnom hepatitisu C temelji se na iskustvu bolesti koju prati velika društvena stigma te iskustvu dugotrajnoga procesa koji je prethodio izlječenju. Osim umjetničke, izvedba performansa ima namjeru progovarati o stigmatiziranim virusnim bolestima i senzibilizirati javnost o virusnom hepatitisu, bolesti koja je danas u Hrvatskoj u potpunosti izlječiva“, piše u opisu performansa.

U performansu uz Irenu Boćkai sudjeluju Roko Nakić i Sabina Aličić (medicinska asistentica). Ulaznice su dio inicijative „Umjetnost dostupna svima“ prema kojoj gledatelji samostalno određuje cijenu ulaznice nakon izvedbe.

Irena Boćkai (1986) autorica je u performansima i predstavama vizualnog, performans i bioart kazališta. Nastupila je u brojnim predstavama i performansima u zemlji i inozemstvu (ITINERANT Performance Art Festival NYC, New York; ACCO FRINGE, Izrael; THE BODY LANGUAGE; ANIMA MUNDI, Venecija; PERFORMING ART 3DAYS, Pisa; ULICA STREET ART, Krakow…). Osnivačica je izvedbenog kolektiva TREĆEPROSTOR. Trenutno polazi MA izvanredni studij neverbalnog teatra na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku i završava Poslijediplomski doktorski studij književnosti, izvedbenih umjetnosti, filma i kulture na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Program je sufinanciran sredstvima programa javnih potreba u kulturi Grada Pule.

Priredio B. V.

Leave a Reply


6 + = 15

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum