Fond Europske kulturne fondacije namijenjen podršci kulturnim inicijativama koje jačaju solidarnost

rok: 27.04.2020

Europska kulturna fondacija je u suradnji s drugim zakladama osnovala fond namijenjen podršci kulturnim inicijativama koje jačaju solidarnost i ideju Europe kao zajedničkog javnog prostora, kao odgovor na aktualnu pandemiju i krizu koja ju prati.

Fond je otvoren za pojedince, kolektive i organizacije iz svih sektora civilnog društva, s naglaskom na inicijative koje proširuju predodžbu Europe kao otvorenog i zajedničkog javnog prostora, posebno u vremenu zatvaranja unutar nacionalnih granica, djeluju u solidarnosti s ljudima i zajednicama preko zatvorenih granica, fokusirane su na razmjenu iskustva, znanja, vještina, priča i ideja, posebno onih koje trenutno nisu u centru pozornosti javnosti, održavaju interakciju s ljudima i zajednicama i izvan europskih granica, održavaju kulturni život usmjeren čitavoj europskoj zajednici i razvijaju nove pristupe kulturnom radu i nova međusektorska umrežavanja u nošenju s izazovima koje nameće kriza.

Fond ima dostupne donacije u tri iznosa:

– 5.000 – 15.000 € (5 – 10 nagrađenih projekata po krugu prijave)

– 15.000 – 30.000 € (2 – 3 nagrađena projekta po krugu prijave)

– 30.000 – 50.000 € (1 – 2 nagrađena projekta po prijavi)

Nepovratna sredstva mogu se koristiti za financiranje širokog spektra aktivnosti, od pokretanja potpuno novih inicijativa do razvoja već postojećih ideja koje se mogu proširiti na europsku razinu. Mogu služiti pokrivanju materijalnih ili uredskih troškova, internetskih alata za komunikaciju i suradnju, troškove proizvodnje, ali i honorare i troškove osoblja.

Prvi ciklus prijava otvoren je do 27. travnja u 12 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Više informacija pronađite na službenim stranicama Europske kulturne fondacije.

Izvor

Leave a Reply


− 7 = 2

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum