Rakovčeva „Sliparija“ u režiji Matije Debeljuha premijerno u Istarskom narodnom kazalištu

„Sliparija“, po mnogima jedan od najboljih romana Milana Rakovca doživjet će svoje premijerno kazališno-filmsko izdanje kao multimedijalni projekt u režiji Matije Debeljuha na daskama Istarskog narodnog kazališta Gradskog kazališta Pula 25., 26. i 27. lipnja u 20 sati na Maloj sceni.

Bit će to prva premijera u doba koronavirusa pa stoga i zbog poštivanja svih mjera imati čak tri izdanja kako bi ju svi pretplatnici i zainteresirani posjetitelji mogli vidjeti.

Oduševljen trećim postavljanjem vlastitih djela na scenu INK-a, sam se autor obratio nazočnima na konferenciji za medije održanoj u utorak, 23. lipnja, prisjećajući se i nagrađivane predstave „Riva i druxi“ i predstave „Blak“. Njegovo osobito zadovoljstvo leži u činjenici da je za njegovim romanom posegnuo mladi autor kojeg, kao i njegovu obitelj, pozna od malih nogu.

Vrlo nadahnuto, novinarima se obratio i redatelj predstave i video materijala Matija Debeljuh, kao i glumica i dramaturginja Rosanna Bubola.

U svakom slučaju, ostaje vam da posjetite kazalište i sami se uvjerite u originalnost umjetničkog djela koje objedinjuje mudrost, životno iskustvo provjerenog istarskog književnog barda i mladog, talentiranog multimedijalnog umjetnika.

Predstava „Sliparija“ nastala je u sklopu programa Čakavske scene INK i sufinancirana je sredstvima Istarske županije.

Priredio B. V.

Leave a Reply


3 + 8 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum