PREMIJERA PREDSTAVE „BUDI I TI CIRKUS!“ Udruge Čarobnjakov šešir u DC-u Rojc

Premijera predstave “Budi i ti cirkus!“ bit će održana u petak, 11. lipnja u 20 sati u Kazalištu Dr. Inat u Društvenom centru Rojc, a repriza predstave bit će održana u ponedjeljak, 14. lipnja u 20 sati. Rezervacija ulaznica je obavezna zbog ograničenog broja posjetitelja. Za rezervaciju pošaljite email na c.sesir@gmail.com.

„„Budi i ti cirkus!“ predstava je suvremenog žonglerskog cirkuskog izričaja. Rezultat je tromjesečnog rada sa sedam naših sugrađanki koje se po prvi puta susreću s mogućnošću da sudjeluju u kreiranju i izvođenju ovakve predstave te uopće ostvare kontakt s izvedbenom umjetnošću. Predstava oslikava njihovu želju za osobnim napretkom i uspjehom. Razbijanje predrasuda, prevazilaženje granica, izlaženje iz zone komfora kao i otvaranje novih vidika su polazišta za razvoj njihove suradnje i simbioze na sceni. Pobuđivanjem određenih emocionalnih stanja, međusobnim odnosima između tijela i objekta, potpomognutim žonglerskim koreografskim partiturama i svjetlosnom scenografijom ispričana je priča koja publici pruža širok spektar tumačenja“, piše u opisu predstave.

U predstavi igraju: Teodora Grubešić, Lea Komel, Lucija Opačak, Mirela Matić Ljuba, Claudia Pučić, Helena Grubešić i Mila Kralj. Autori i mentori su Domagoj Šoić, Milan Manić i Petra Pletikos, a autor glazbe je Marijan Jelenić. Producentica je Irena Boljunčić Gracin, a predstava je nastala u produkciji Udruge Čarobnjakov šešir. Grafičko oblikovanje plakata potpisuje Vjeran Juhas.

Projekt su sufinancirali Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Projekt ROJC: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo provodi Savez udruga Rojca u partnerstvu s Gradom Pula i udrugama Zelena Istra, Čarobnjakov šešir i Merlin, a sufinancirala ga je Europska Unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

Priredio B. V.

Leave a Reply


3 − = 1

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum