Predstavljanje monografije „Turizam medulinske rivijere“ u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula

Pulsko predstavljanje monografije „Turizam medulinske rivijere. Prošlost i sadašnjost turizma u mjestima općine Medulin“ autora Ivana Žagara, Davida Orlovića, Nikše Minića i Luke Tidića bit će održano u ponedjeljak, 16. travnja u 18 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula.

Monografiju će predstaviti načelnik Općine Medulin Goran Buić, pročelnica Upravnog odjela za turizam Istarske županije Nada Prodan Mraković, dr. sc. Nataša Urošević sa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli te autori Ivan Žagar, David Orlović, Nikša Minić i Luka Tidić. Moderator će biti Filip Zoričić.

Ova knjiga donosi povijesni hod turizma u mjestima općine Medulin: od prvih izletnika sredinom 1880-ih, preko izgradnje masovnog turizma 1960-ih i 1970-ih, do dosezanja brojčanih rekorda 2000-ih godina. Pisana je na hrvatskom i engleskom jeziku te ima oko 250 fotografija, tablica i grafova.

Organizatori predstavljanja su Institut Mediteran, Istarsko povijesno društvo i Gradska knjižnica i čitaonica Pula.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 1 = 4

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum