Obnovljen Dnevni boravak u Rojcu!

Uz pjesmu, ples, performans i riječi zahvale u četvrtak navečer otvoren je Dnevni boravak – zajednički nazivnik udruga i korisnika društvenog centra Rojc, prostor koji je namijenjen za interakciju, mjesto susreta, stvaranja, igre, ali i projekcije, tribine, konferencije i druge sadržaje društveno-socijalnog značenja.

3

Program otvorenja obilježilo je ono što karakterizira i sam Rojc, a to je prije svega ljepota različitosti, jedinstvenosti i kreativnosti. Bio je to svojevrsni mali festival stvaralaštva i pozitivne energije koja je itekako prepoznata. Otvorenje Dnevnog boravka popratio je velik broj ljudi, no unatoč tomu zadržana je prepoznatljiva neformalna, familijarna atmosfera.

5

Kratak, ali bogat program započeo je veselo pjesmom Dua Shik-Shok, koji su predstavljeni kao prenosioci dobre volje Rojca, nastavio se dramatičnim anarhističko-proleterskim nastupom Đurice Ciganovića nazvanim ¨ Bakunjinova katarza¨. Premijerno je izveden i tradicionalni irski step uz zvuke flaute koji su dali dašak sjete i romantike programu. Završni nastup bio je simpatičan skeč kazališta Dr. Inat pod imenom ¨Cirkus¨ kojim je uz bacanje konfeta i izjavu protagonistice: «Dozvoljavam Vam da otvorite» simbolično još jednom otvoren Dnevni boravak.

6

Osim spomenutih nastupa, program su obilježile i izložbe. Izloženi su radovi Petra Šćulca, slike iz ciklusa Pula 2113. te novi ciklus slika, ilustracije buduće slikovnice za odrasle koja upravo nastaje u suradnji s Amirom Alagićem. Predstavljene su također skulpture Marine Štembergar ¨Psoglavac¨(2014.), te Marine Orlić ¨Ptičja gripa¨(2013.).

2

Mnoštvu prisutnih obratila se i predsjednica Saveza udruga Rojca, Irena Burba, kazavši kako je prostor Dnevnog boravka bio velika potreba s obzirom na činjenicu da u Rojcu djeluje 110 udruga te da je to prostor namijenjen za zajedničku priču, mjesto susreta ideja, projekata, ali i čekaonica za roditelje.

8

Prostor je opremljen sredstvima Grada Pule, Zaklade Kultura Nova i Europskog socijalnog fonda – Razvoj ljudskih potencijala kojima se koordinatorica Saveza udruga Rojca Irena Boljunčić Gracin, prilikom svog obraćanja publici, posebno zahvalila na suradnji.

1

Tekst: Sanja Cerlenica

 

Foto: Josip Balta

 

 

 

 

Leave a Reply


5 − 4 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum