Istarska županija objavila Javni poziv za međunarodne aktivnosti i sufinanciranje europskih projekata udruga

rok: 02.02.2018

Upravni odjel za međunarodnu suradnju i europske poslove Istarske županije, raspisao je Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu sredstava udrugama za međunarodne aktivnosti i sufinanciranje projekata odobrenih za financiranje u okviru programa Europske unije i drugih programa međunarodne suradnje za 2018. godinu.

Udruge sukladno ovom Javnom pozivu mogu prijaviti projekte iz sljedećih prioritetnih područja: a) Prioritetno područje I. – međunarodne aktivnosti udruga, b) Prioritetno područje II. – sufinanciranje projekata udruga odobrenih za financiranje u okviru programa Europske unije i drugih programa međunarodne suradnje.

Prioritetno područje I. obuhvaća sljedeće aktivnosti udruga: umrežavanje udruga s međunarodnim udrugama, edukaciju članova udruga u inozemstvu na temu politika Europske unije te pripreme i provedbe projekata sufinanciranih iz sredstava Europske unije i drugih programa međunarodne suradnje, sudjelovanje članova udruga na međunarodnim događanjima s ciljem promicanja istarskog kulturnog identiteta.

Ukupno planirana vrijednost Javnog poziva za 2018. godinu iznosi 250.000 kuna. Navedeni iznos sredstava bit će raspoređen u sljedećim prioritetnim područjima: Prioritetno područje I. (međunarodne aktivnosti udruga), u ukupnom iznosu od 70.000 kuna, Prioritetno područje II. (sufinanciranje projekata udruga odobrenih za financiranje u okviru programa Europske unije i drugih programa međunarodne suradnje), u ukupnom iznosu od 180.000 kuna.

Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je 5.000 kuna, a najveći iznos 30.000 kuna. Navedeni limiti vrijede za oba prioritetna područja koja su predmet ovog Javnog poziva.

Rok za podnošenje prijava projekata po ovom Javnom pozivu je 30 dana od dana objave Javnog poziva na mrežnim stranicama Istarske županije i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, a završava 2. veljače 2018. godine.

U okviru ovog Javnog poziva prijavitelji mogu podnijeti više prijava u svakom od predviđenih prioritetnih područja. Prijavitelji mogu istovremeno biti partneri u drugim prijavama.

Više informacija pronađite na službenim stranicama Istarske županije.

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 − 4 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum