Natječaj za kratku priču Lapis Histriae 2018

rok: 31.03.2018

19. Međunarodni pogranični susreti Forum Tomizza objavljuju 13. Međunarodni književni natječaj Lapis Histriae za kratku priču na temu „Azil“

„Tko čuje, prevodi, razumije životne priče današnjih azilanata? S druge strane, mnogi umjetnici, intelektualci osjećaju kako im se potiho, a nerijetko agresivno sužava polje javnog djelovanja, pa odlaze u unutarnji egzil. Gdje danas naći utočište, azil? Pišite nam o tome!“, poručuju organizatori.

Tekst mora biti izvoran i neobjavljen. Ne smije biti dulji od 15 (27.000 znakova, uključujući razmake), ni kraći od 3 kartice. U obzir dolaze svi jezici (talijanski, slovenski, hrvatski, srpski, bosanski i crnogorski) naše regije. Autori se natječu isključivo s jednim radom. Najbolji rad bit će nagrađen simboličnim artefaktom LAPIS HISTRIAE, te novčanom nagradom (donacija umaške tvrtke SIPRO d.o.o. u iznosu od 8.000,00 kuna). Rok slanja tekstova je 31. ožujka, a radovi se šalju pod šifrom. Razrješenje šifre s osobnim podacima autora (ime i prezime, adresa, broj telefona, e-mail, kratka biografija s godinom rođenja) prilaže se uz radove. Radovi, otisnuti u 4 primjerka, šalju se poštom na jednu od sljedećih adresa: Gradska knjižnica Umag, Trgovačka 6, 52470 Umag, Hrvatska; Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper, Trg Brolo 1, 6000 Koper, Slovenija ili Biblioteca Civica Attilio Hortis, via Madonna del Mare 13, 34124 Trieste, Italija s naznakom „LAPIS HISTRIAE“ i obavezno i na e-mail: lapis@gku-bcu.hr.

Najbolji radovi po izboru žirija bit će objavljeni u knjizi Lapis Histriae 2018 krajem godine. Nagrada će se svečano dodijeliti autoru pobjedničkog rada na 19. Forumu Tomizza, u Umagu, 18. svibnja 2018. godine.

Izvor

Leave a Reply


3 + 3 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum