ZAPOČINJE DRUGI „PAZI ŠTO JEDEŠ LABORATORIJ“ Etnografskog muzeja Istre

Drugi „Pazi što jedeš laboratorij“ Etnografskog muzeja Istre bit će održan od 23. do 26. travnja. „PSJ LAB 2“ je edukativni projekt s ciljem dokumentacije znanja i vještina nematerijalne kulture Istre, odnosno pripreme tradicijskih jela. Namijenjen prvenstveno studentima etnologije i kulturne antropologije koji će u Centru za nematerijalnu kulturu (CENKI) u Pićnu pohađati teorijski i praktični dio edukacije. Putem teorijskog i praktičnog dijela laboratorija studenti će dokumentirati znanje i vještine lokalnog stanovništva u pripremi tradicijskih jela. Tako će studenti i profesori ove godine terenski dio aktivnosti odraditi na dva agroturizma, gdje će snimati vještinu pripremanja fuža i pljukanaca.

Prošlogodišnje aktivnosti rezultirali su kratkim studentskim filmom koji se može pogledati na www.pazistojedes.com, a koji je prijavljen na neke od festivala dokumentarnog i etnografskog filma. Ovogodišnje aktivnosti mogu se pratiti preko instagram profila ovog projekta.

„PSJ LAB“, kojeg organizira Etnografski muzej Istre je nastao u suradnji s Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Odsjekom etnologije i kulturne antropologije, pod pokroviteljstvom Istarske županije Odjela za kulturu, Ministarstva kutlure te od ove godine uz potporu općine Pićan.

Priredio B. V.

Leave a Reply


4 − = 2

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2023 | Impressum