Program Međunarodnog kulturnog centra u Grožnjanu

Hrvatska glazbena mladež i ove godine organizira program Međunarodnog kulturnog centra u Grožnjanu.

Od svibnja do listopada, u programu Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu održavati će se radionice, seminari i simpoziji iz područja glazbe, plesa, filma, glume, likovne umjetnosti, arhitekture i seminara iz područja civilnog društva (“Ljetna jazz škola”, “Croatia Drum Camp”, Ljetna pijanistička škola…)

U okviru ciklusa pod nazivom Grožnjansko glazbeno ljeto održati će se preko 50 koncerata te međunarodni jazz festival. Programe vode međunarodno istaknuti profesori (poput Monike Leskovar, Pedje Mužijević, Tezuke Takahara, Ljerke Očić i Katarine Krpan), a polaznici dolaze iz mnogih zemalja svijeta (poput Japana, SAD-a, Libanona, Švedske…).

Sam MKC Grožnjan ima već 49 godina tradicije, sa 23 tisuće mladih polaznika i njihovih mentora iz 90 zemalja. Sam grad Grožnjan, osim predivne stare arhitekture i prirode ima međunarodno priznat status grada umjetnika. U Hrvatskoj danas gotovo da nema ni jednog glazbenika koji tijekom svog školovanja i profesionalnog rada barem jedanput nije bio vezan za Kulturni centar u Grožnjanu, dok je i nemali broj onih koji su kao mladi dolazili kao polaznici, a kasnijih godina kao mentori.

Detaljan program pronađite na službenim stranicama HGM-a.

Priredio B. V.

Leave a Reply


5 + = 9

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum