Dani rukotvorina u Pazinu (od 13. do 15. rujna)

Etnografski muzej Istre od 13. do 15. rujna u Pazinu drugu godinu za redom održava trodnevnu stručno-edukativno  manifestaciju „Dani rukotvorina“. Manifestacija je zamišljena s ciljem popularizacije tradicijskih rukotvorina s naglaskom na materijale izrade, aktualiziranja baštine te sagledavanja iste u novom, suvremenom kontekstu uključujući njenu interpretaciju.

Okosnica koncepta programa su rukotvorine vezane uz tradiciju Istre, pa će slijedom toga u na temu drvenih rukotvorina posjetitelji moći naučiti kako se izrađuju žlice ili plete košara, vezano uz tekstil moći će se naučiti tehnike ručnog rada – vez i kukičanje, oblikovanje gline – izrada zemljanih lončića.

Stručna predavanja na temu „Dobrobiti radne terapije“ široj publici će značaj i utjecaj kreativnog izražavanja u svakodnevnom životu, ali i u radu osobama koje imaju određene probleme.

Osim edukativnog i izložbenog dijela manifestacije predviđen je i manji prodajni sajam u dvorištu Kaštela putem kojeg će rukotvorci iz cijele Istre prezentirati i ponuditi posjetiteljima svoje rukotvorine. Ulaz na sva događanja je slobodan.

Program:

Četvrtak, 13.09. Tekstil

10:00 – 12:00 i 17:00 – 19:00

Tkanje na tkalačkom stanu: voditeljica Biserka Vranić:

Radionica veza: voditeljica Gracijela Krištofi

Kukičanje (popodne): voditeljica Kristina Mijandrušić Ladavac

Pletenje košara: voditelj Livio Bratičić

17:30 – 19:00

Stručna predavanja: „Dobrobiti radnih terapija“

Predavačice: Jasna Sloković i Neva Ljuština

Petak, 14.09. Drvo

10:00 – 12:00 i 17:00 – 19:00

Izrada drvenih žlica: voditelj Mile Lončar

Pletenje košara: voditelj Livio Bratičić

Subota, 15.09. Glina i kreativa

10:00 – 13:00

Zemljani lončići na lončarskom kolu: voditelji AR keramika- Labin

Radionica za strpljive – vez na jaju: voditeljica Roberta Weissman Nađ

Priredio B. V.

Leave a Reply


3 − = 2

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum