Početak 2018. u znaku domaćeg filma

Početak ove godine donosi nekoliko hrvatskih filmova u domaća kina.

Najprije je 3. siječnja u kinodistribuciju krenuo film „Koja je ovo država“, crna komedija Vinka Brešana čija se radnja odvija 2020. u Hrvatskoj, a koju je tijekom prvog vikenda prikazivanja u kinima vidjelo preko 23000 gledatelja. Za nekoliko dana (17. siječnja) počinje kinodistribucija filma „Sam samcat“, nove drame Bobe Jelčića koja je svjetsku premijeru imala na prošlogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, a bavi se problemima razvedenog oca koji želi provoditi više vremena s vlastitim sinom. Jelčić se prije nekoliko godina istaknuo filmom „Obrana i zaštita“ pa su očekivanja velika, a film ima dijelom i autobiografsku notu.

Najzad, na samom kraju siječnja počinje se prikazivati flm „Za ona dobra stara vremena“, redateljskog veterana Eduarda Galića, koji se bavi izgubljenom generacijom s početka ovog tisućljeća. Ako je suditi po samom njezinom početku, hrvatskom filmu vjerojatno se smiješi jedna dobra godina.

 

E. L.

Leave a Reply


3 − = 2

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum