Objavljeni finalisti nagrade „Edo Budiša“ Kuće za pisce – Hiže od besid

Na natječaj „Edo Budiša“ pazinske Kuće za pisce – Hiže od besid ove je godine stiglo osam zbirki. Žiri u sastavu Vanesa Begić, Neven Ušumović, Boris Koroman i Ivana Ujčić od pristiglih zbirki za drugi krug natječaja odabrao je knjige tri spisateljice koje navodimo abecednim redom: Luiza Bouharaoua: „Jesmo li to bili mi“ (Naklada Jesenski i Turk, Zagreb), Ana Miloš: „Kraj raspusta“ (Narodna biblioteka „Jovan Popović“, Kikinda) i Marija Pilić: „Luđaci i djeca“ (Disput, Zagreb).

U konkurenciji su bile još i knjige sljedećih autora/ica: Dunja Matić Benčić: „Sinestezije“ (Vertia, Rijeka), Srđan Miljević: „Svima nam je prvi put“ (Zenit, Novi Sad), Valent Pavlić: „Prepreke. Prečaci.“ (Hena com, Zagreb), Miloš Petrik: „Mlad si da se proslaviš“ (Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki“, Sombor) i Melida Travančić: „Smrt u ogledalu“ (Lijep riječ, Tuzla).

Godišnja književna nagrada „Edo Budiša“ Gradske knjižnice Pazin, pri kojoj djeluje književna rezidencija Kuća za pisce – Hiža od besid, dodjeljuje se u spomen na rovinjskog književnika Edu Budišu (1958.-1984.), čije je djelo ostavilo snažno i prepoznatljivo nasljeđe u istarskoj i hrvatskoj književnosti, pogotovo u kratkim pripovjednim oblicima.

U konkurenciju ulaze autori do 35 godina starosti kojima je u 2019. godini objavljena zbirka kratkih priča. Nagrada se dodjeljuje od 2012. godine, a dosadašnji dobitnici su Srđan Srdić, Marko Pogačar, Bojan Krivokapić, Ivana Bodrožić, Lejla Kalamujić, Rumena Bužarovska, Miloš K. Ilić i Ana Schnabl.

Naslov najbolje zbirke bit će objavljen tijekom svibnja.

Priredio B. V.

Leave a Reply


4 + = 10

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum