Najava Motovuna


Ovogodišnje izdanje Motovun Film Festivala prvi put u njegovoj povijesti neće trajati pet dana, nego samo tri (30. srpnja – 1. kolovoza).

Razlog su vjerojatno mjere opreza zbog korona virusa, ali očito i smanjen proračun zbog krize uzrokovane istim virusom. Uglavnom, organizatori su ovih dana najavili nekoliko filmskih aduta koje planiraju prikazati tijekom festivala, među kojima je i novi film Danila Šerbedžije (Tereza 33) snimljen prema scenariju glumice Lane Barić, koja u filmu tumači i naslovnu ulogu. Iz Srbije dolazi njihov kinohit „Ajvar“, redateljice Ane Marije Rossi, koja prati supružnike razapete između života u Stockholmu i srpskih korijena, a prijeti im i ljubavna afera.

Najavljen je i hvaljeni bugarski film „U krug“ (redatelj Stefan Komandarev), mozaična priča o tri policijske patrole koje odrađuju noćna dežurstva u Sofiji, a pritom se suočavaju s brojnim simptomima suvremenog bugarskog društva. Ako je već ovogodišnje festivalsko izdanje razočaralo najavljenim trajanjem, vjerojatno neće barem kvalitetom odabranih filmova.

 

E. L.

Leave a Reply


5 − = 3

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum