Motovun Film Festival: Edukativni Kampus Motovun za mlade filmaše i studente

rok: 05.07.2022

Motovun Film Festival poziva mlade filmaše i studente na edukativni Kampus koji će se održati u sklopu Motovun Film Festivala od 26. do 30. srpnja. Prijave se primaju do 5. srpnja, a broj mjesta je ograničen.

Ovogodišnji festival bit će dobrim dijelom u znaku Švedske – zemlje partnera, no pravi švedski stol u Motovunu je uvijek na raspolaganju studentima, mladim filmašima i onima koji će to tek postati.

Kampus Motovun je šarolik radionički i filmski program koji se održava za vrijeme Motovun film festivala od 26. – 30. srpnja. Prije svega, to je mjesto susreta iz kojeg su se kroz ove godine razvila mnoga prijateljstva i pravi međunarodni filmski projekti.

Na sedmom kampusu očekuju vas dvije radionice kroz koje istražujemo alate i tehnike koje svaki mladi filmaš mora usvojiti, od analogne fotografije do kreiranja virtualne stvarnosti kao i niz zanimljivih predavanja vrhunskih filmskih profesionalaca. Uz to će, kao i svake godine, biti predstavljene filmske škole iz regije i svijeta uz projekcije studentskih filmova. Iz prve ruke ćete od samih studenata moći saznati sve o uvjetima za upis, načinima rada škola te svim tajnama i trikovima koje će otvoreno i iskreno podijeliti s vama i biti na raspolaganju za sva pitanja. Tu je tradicionalno i Debatni klub u večernjim satima na kojem polaznici razgovaraju o filmovima iz festivalskog programa kao i razni drugi sadržaji.

Za prijavu na kampus Motovun pošaljite životopis i kratko motivacijsko pismo (u kojem obrazlažete što vas zanima u filmu i zašto želite sudjelovati na radionici do 1000 znakova s razmakom) na e-mail adresu: studenti@motovunfilmfestival.com.

Prijaviti se mogu: studenti filmskih škola iz Hrvatske i regije; studenti škola koje imaju filmske kolegije; mladi filmaši i budući studenti; mladi filmski teoretičari/kritičari.

MFF nudi: besplatni smještaj u festivalskom kampu; besplatnu akreditaciju za festivalske programe i projekcije; predstavljanja domaćih i stranih filmskih škola i njihovih filmova; prijavite svoj film i predstavite svoju školu ili saznajte sve o školi koju biste htjeli upisati te kako u tome uspjeti.

Rok za slanje prijave je 5. srpnja. Broj mjesta je ograničen, pa požurite s prijavama! Odabrani polaznici bit će obaviješteni najkasnije do 8. srpnja.

Izvor

Leave a Reply


− 1 = 8

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum