završni koncert i konferencija u sklopu projekta “el sistema u istri”

Koncert Pula

Tridesetak djece i mladih iz različitih dijelova Istre, kroz godinu je dana vježbalo muziciranje i zajednički stvaralo glazbu u dva SO DO centra – u Puli i Poreču. Mladi iz različitih dijelova Istre, različitih društvenih i glazbenih pozadina okupili su se i dobili priliku sudjelovati u ovom besplatnom programu usmjerenom razvoju društvenih vrijednosti i vještina kroz zajedničko muziciranje. U ožujku su izveli svoje prve koncerte, samostalno i uz podršku zagrebačkog SO DO centra – udruge Sustav orkestara djece i omladine – El Sistema Hrvatska, kao dio velikog svjetski poznatog, a izvorno venezuelanskog, pokreta El Sistema.

U subotu 20. svibnja u 11.30 na Narodnom trgu u Puli, uz fontanu pred pulskom tržnicom, održati će se za građane Grada Pule i sve prolaznike završni koncert simfonijskog orkestra djece i mladih u sklopu projekta „El Sistema u Istri“.  Istog dana u 11 sati, neposredno prije koncerta, nai stoj lokaciji održati će se press konferencija gdje će biti predstavljeni rezultati ovog projekta i najava završne aktivnosti, a domaći glazbenici koji podržavaju ovaj projekt i njegove ciljeve dati će izjave.

Leave a Reply


− 3 = 1

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum