Roberta Weissman Nagy pozvana na Art Biennale u Bangladešu

Pulska umjetnica Roberta Weissman Nagy pozvana je na prvi organizirani Art Biennale u Bangladešu od strane od organizatora – Institute of Fine Arts, University of Chittagong – te koordinatora Biennala Reyada S. M. Aplicirala je svoj recentni rad “Place with no Surface”, performans koji je nastao u suradnji s Christianom Pinzanom, do sada prikazan u Veneciji u palači Ca Zanardi za trajanja Biennala Arhitekture 2018.

„Na žalost nisam na otvorenju u Chittagonghu, a zbog razlike u vremenu direktan video samog prikazivanja performancea poklopio se točno u vrijeme moje nastave pa nisam direktno gledala projekciju i reakciju publike. Da sam bila tamo imala bih i prezentaciju svoje umjetničke prakse kroz organizirane seminare. Rad je uvršten u odabir performansa već prvog dana u prostorima Univerziteta Chittagong“, navodi Weissman Nagy.

U programu učestvuje 80 međunarodnih umjetnika iz 11 zemalja, a Roberta Weissman Nagy je jedina iz Hrvatske. U sklopu organiziranih sadržaja Biennale ima i Art Kamp za djecu te radionice umjetnika s djecom s popratnom izložbom.

Chittagong OpenArt Biennale 2019 prvi puta se odvija na otvorenom,javnom prostoru. Internacionalne umjetničke prakse privremeno će biti izložene u urbanim prostorima oblikujući grad u gigantsku izložbu s velikim protokom posjetitelja.

COAB 19 pruža otvorenu platformu za profesionalce vezane uz vizualnu umjetnost,dizajn,arhitekturu i druge kulturne sadržaje kojom se omogućava razmjena i edukacija umjetničkih praksi i rukopisa.

Slijedeća izložba Roberta Weissman Nagy bit će otvorena u je subotu, 9. ožujka u Umagu, a odvijat će se paralelno u Gradskoj Galeriji Umag i Muzeju Umag.

Priredio B. V.

Leave a Reply


2 − = 1

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum