Trenutak u Rovinju – Danilo Dučak

Vrijeme: 28. srpnja 2009.

Mjesto: Galerija sv. Toma, Rovinj

Organizator: Zavičajni Muzej Grada Rovinja


—————————————————————

danilo dučakU Galeriji Sv. Toma (Rovinj) 28. srpnja u 21 sat održat će se otvaranje izložbe akademskog slikara Danila Dučaka pod nazivom «Trenutak».


Dučak je rođen 1953. godine u Zagrebu gdje je završio «Akademiju likovnih umjetnosti» u klasi prof. Reisera. Od 1973. postaje članom «Fotokluba» Zagreb.


Vrlo rano održava dvije samostalne izložbe fotografija (1974. u Grazu i 1976. u Zagrebu), kojima skreće pozornost javnosti na svoj avangardni i do tada neuobičajen pristup fotografiji. Djelovao je u časopisu «Polet» ´70 –tih godina prošloga stoljeća i pritom aktivno izlagao svoje radove na brojnim izložbama fotografije osvojivši više vrijednih nagrada. Tijekom `80. –tih počeo se baviti ilustracijama.


Godine 1988. odlazi u New York (SAD) gdje izrađujući naslovne stranice knjiga ostvaruje uspješnu i unosnu karijeru te postaje jedan od vodećih američkih ilustratora. Nakon osamnaest godina vratio se u Hrvatsku, gdje živi i radi na relaciji Zagreb-Motovun.

Na prošlogodišnjoj «Grisiji» (izložbi na otvorenom) u Rovinju osvojio je prvu nagradu za knjižicu malog formata u kojoj je objavio crteže slične najstarijim prikazima Rovinja. (I.R.)


Leave a Reply


4 − = 3

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum