“Kulturna raznolikost – zajedničko bogatstvo” u OŠ Juršići

Vrijeme: 19. svibanj 2010.
Mjesto: Juršići, OŠ Juršići

Osnovna skola Jursici

U srijedu 19. svibnja  od 8:30 do 13:00 sati u prostorijama OŠ Juršići svi učenici  viših razreda sa svojim nastavnicima mentorima preobrazit će školu  na jedan dan u multikulturalno stjecište te će objediniti uobičajenu predmetnu nastavu u zabavni projektni dan i prezentirati svoja saznanja o geografskim, povijesnim, umjetničkim, običajnim i ostalim posebnostima zemalja sa svih kontinenata.
Okosnica projekta bit će predstavljanje učeničkih powerpoint prezentacija pojedinih kultura po kontinentima kao rezultat grupnog istraživačkog rada koji je trajao posljednja tri mjeseca. Putovanje započinje u Africi, a zatim otkrivajući kulture Azije, Australije, Sjeverne i Južne Amerike stižemo do Europe i Hrvatske te završavamo na dvoglasnom pjevanju i sviranju istarske ljestvice koje je uvršteno  na popis svjetske nematerijelne baštine UNESCO-a.
Po zidovima učionica moći će se čitati zidne novine, a bit će upriličena i izložba predmeta iz raznih dijelova svijeta. Da projektni dan protekne u veselom ozračju pobrinut će se učenici koji su za ovu prigodu priredili i niz zanimljivih kvizova, križaljki, pitalica te zanimljivosti iz cijeloga svijeta.
Projektom pod nazivom “Kulturna raznolikost – zajedničko bogatstvo” učenici OŠ Juršići pridružili su se aktivnostima koje je inicirao UNESCO povodom  obilježavanja Svjetskog dana kulturne raznolikosti 21. svibnja. Razlog pokretanja ovog projekta ujedno je i odluka Opće skupštine Ujedinjenih naroda koja je 2010. godinu proglasila Međunarodnom godinom zbližavanja kultura.

Fotografija: http://www.os-jursici.skole.hr/skola

Leave a Reply


− 2 = 3

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum