Sve spremno za masovni nalet – 5. Dimensions festival pred vratima

Najveća ikad u pulskom amfiteatru postavljena glazbena bina, javljaju organizatori, već je spremna da u srijedu 24. kolovoza dočeka kultnu britansku trip-hop atrakciju, rodonačelnike tog glazbenog pod-žanra, Massive Attack.

Satnica Dimensions Arena 2016. Uz njih će na tom koncertu, kojim se svečano otvara još jedan Dimensions festival, nastupiti i hvaljeni mlađi američki jazzer, saksofonist Kamasi Washington, te rodonačelnik house glazbe, poznati detroitski d.j. Moodyman. U svega pet godina otkako je pokrenut, Dimensions je već  stekao reputaciju jednog od najutjecajnijih festivala elektroničke glazbe u svijetu, a -zajedno s ostalim glazbenim sadržajima u gradu i okolici – svojim kvalitetnim događanjima uvelike doprinosi i upisivanju Pule na mapu destinacija koje rado pohode glazbeni sladokusci.

Bristolski glazbenici iz skupine Massive Attack i nakon dvadeset i pet godina karijere inovativni su, jedinstveni i aktualni, a nakon pet godišnjeg diskografskog zatišja, ove su godine ponovno izuzetno produktivni na glazbenom i vizualnom polju. Početkom 2016. izdali su EP Ritual Spirit na kojem se okupio veći broj nekadašnjih suradnika na čelu s Trickyjem, a krajem srpnja objavili su i tri nove pjesme koje nagovještaju novi album najavljen za kraj ove godine. Gotovo sve pjesme prate izuzetni video radovi eminentnih režisera s protagonisticama poput velike glumice i oskarovke Cate Blanchett, kolegice joj Rosamund Pike, svjetskog supermodela Kate Moss i kosovske glumice Arte Dobroshi.

massive-attack (1200x675) Poznati po svojim istovremeno vizualno spektakularnim te politički i socijalno osviještenim nastupima, Massive Attack u Pulu stižu s vlastitom velikom produkcijskom podrškom, impresivnim video zidom i svjetlosnim efektima. Devet glazbenika prati dvadeset i sedam članova tehnike i menadžmenta. Pored ključnih članova skupine, Roberta 3D Del Naje i Granta Daddy G Marshalla, na pozornici će gostovati i jamajčanski roots reggae pjevač Horace Andy čiji je glas obilježio album Blue Lines, pjevačica Deborah Miller – alternacija glasu Share Nelson na pjesmama Unfinished Sympathy, Safe From Harm i Daydreaming te britanski kantautor i producent Azekel, suradnik na pjesmi Ritual Spirit s istoimenog, posljednjeg EP-ja.

Osim spektakularnog otvorenja u Areni, svoj peti rođendan Dimensions festival će od 25. do 28. kolovoza obilježiti nastupima vrhunskih imena iz techno, house, jazz i soul svijeta koja stižu na tvrđavu Punta Christo. Detaljnije o line-upu festivala doznajte na stranicama organizatora.

Priredila D. KNAPIĆ

Fotografije: arhiva Dimesions festivala

Leave a Reply


− 4 = 3

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum