Vlado Simcich Vava gost u ciklusu „Permesso di soggiorno“ u Rojcu

Glazbenik i pisac Vlado Simcich Vava gost je prvog ovogodišnjeg izdanja iz ciklusa “Permesso di soggiorno” u Dnevnom boravku Rojca koji će biti održan u petak, 2. veljače, s početkom u 20 sati. “Permesso di soggiorno”, ciklus razgovora s autorima, uređuje i vodi pulski novinar i pisac Bojan Žižović.

Vlado Simcich Vava (1964.) poznati je riječki rock muzičar, aktivan na sceni preko trideset godina. Iza sebe ima albume s grupama Laufer, En Face, Mone, Blagdan Band, Harbour Cyclone, Turisti, kao i samostalne uratke. Utemeljitelj je neformalne književne skupine Ri Lit koja djeluje od 2012.godine kroz nastupe i zajedničke zbirke. Dosad je objavio zbirku priča „Odstranjivač ljubavi“ (ICR, 2012.), te roman „Srce od gume“ (VBZ, 2014.). Krajem prošle godine je u izdanju Studija TiM objavio i treću knjigu, „Canzoni d’una Volta“.

Nova, treća knjiga proze, riječkog rock muzičara VS Vave, je zbir 26 autobiografskih zapisa, kao i četiri fikcijske priče izvan zadanog koncepta. Predstavljanje knjige je dosad upriličeno u riječkom Dnevnom boravku, te u zagrebačkom klubu Vinil, pred kraj prošle godine. Ovo je treće gostovanje Vave u Puli povodom njegove spisateljske uloge. Podsjetimo, prvijenac „Odstranjivač ljubavi“ predstavljen je 2012. u P14, roman „Srce od gume“ je, uz svirku, promoviran u Rock Caffeu 2014., a sada, četiri godine kasnije, prvi put publici predstavlja novu knjigu „Canzoni d’una Volta“ u Dnevnom boravku Rojca.

Urednik najnovije Vavine knjige Milan Zagorac piše: “Od trenutka kada je Orao sletio u More tišine, preko prve velike riječke nogometne ofenzive, one davne, još sedamdesetih, riječkih rokerskih ludih i nezaboravnih osamdesetih i zbunjujućih devedesetih, do prorečene budućnosti kada će propasti civilizacija utemeljena na društvenim mrežama zbog neznanog elektromagnetskog udara iz svemira… Vava je ispripovijedao priču u dvadesetšest slika – plus četiri bonus dodatka izvan autobiografskog koncepta – ikoničkih dvadesetšest momenata koji su iskoračili iz povijesti i postali – pripovijest. Upravo kao što je Kamovljeva „Katastrofa“ najavila novu generaciju i pripadajuće novo vrijeme, naravno, uz prigodno zapijanje zarađene odštete, Vavin je prevrnuti autobus s povratka s neke od gaža sažeo spleen generacije čiju smo ‘zgnječenu’, pomalo melankoličnu, ali upravo stogu pravu, autentičnu riječku sliku napokon dobili u svojoj punoj razlučivosti… Trideset vrsnih, punokrvnih pripovjedaka u kojima je Vava ispričao kako se fermentirao, a zatim i ukiselio njegov osobni rokenrol. Ili mu je, da ne budemo tako malodušni, ostao zauvijek lebdjeti u svemiru poput majora Toma, pokušavajući dozvati ground control?”

Organizator događaja je Savez udruga Rojca. Programi u Dnevnom boravku realizirani su sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Pule i Zaklade Kultura nova.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 − 9 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum