Izložba “San u kamenu” za slijepe i slabovidne osobe u Svetim srcima

Izložba “San u kamenu” koja je namijenjena slijepim i slabovidnim osobama bit će otvorena utorak, 15. siječnja u 13 sati u pulskom muzejsko galerijskom prostoru Sveta srca.

Izložba će se održavati usporedno s već postavljenom izložbom “Prapovijest u rukama” koja je također namijenjena slijepim i slabovidnim osobama. Obje će izložbe trajati do 1. veljače kada se obilježava i Noć muzeja.

Izložba “San u kamenu” sadrži motive iz drevnih kultura Amerike, Dalekog Istoka, Grčke, Egipta kao i motive hrvatske kulturne baštine, a postav u Puli biti će dodatno obogaćen i izlošcima koji predstavljaju Arheološki muzej Istre. Uz svaki izložak izrađen je opis na Brailleovu pismu. Izložba je već održana u gradovima Osijeku, Sisku i Varaždinu.

Udruga Slijepih i slabovidnih osoba Istarske Županije također je pokazala interes za izložbu i surađuju u pripremi kod pripreme i usklađivanju opisa na Brailleovom pismu.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 2 = 0

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum