Izložba fotografija sa 12. Seasplash platforme

Izložba fotografija polaznika tečaja osnove fotografije koju je Seasplash kolektiv organizirao u sklopu svoje EduSplash – multimedijske platforme za edukaciju i razvoj, otvorena je u četvrtak, 31. siječnja u klubu Kotač Društvenog centra Rojc. Edukacija o osnovama fotografije održana je tijekom prošle godine, a jedanaest autora koji su praksu već stekli na ljetnim događanjima izlažu svoje fotografije nastale za vrijeme 12. Seasplash platforme u Puli.

– Na izložbi se može vidjeti 20 fotografija koje prikazuju događanja u Puli tijekom prosinca 2018. kao što je koncert Elementala, proslava obljetnice bendova FOB i Motus u klubu Kotač, sportske vratolomije ispred Svetih srca koje izvode dečki iz tima Limitless koji se bave parkurom. U klubu Uljanik popratili smo C.U.B.E. međunarodno natjecanje u break danceu i u tunelima Zerrostrasse fotkali novogodišnji party na tri floora, rekao nam je voditelj ovog tečaja Daniel Kiršić.

                                                                                                                                               Tamara Rojnić

Autori fotografija su Ana Kihli Uljanić, Ana Kvaranta, Danijel Peruško, Davor Pavlić, Gordana Brborović, Igor Zaborski, Ivana Oreški, Karmela Maren, Mia Šimić, Nika Čadro i Tamara Rojnić.

– Jako smo zadovoljni rezultatima, kao fotograf pratim sva događanja Seasplah platforme godinama i znam koliko je to zahtjevno, ako nemate adekvatna opremu ne možete ništa postići, a još je važnije umijeće kadriranja i korištenja postavki aparata, nastavlja Kiršić.

                                                                                                                                                      Nika Čadro

Do sad su tečaj koji je obuhvaćao analognu i digitalnu fotografiju vodili Hassan Abdelghani iz foto-galerije Makina i Daniel Kiršić, a od ove godine započinju s novim konceptom edukacije.

– Od sad se fokusiramo samo na digitalnu fotografiju dakle upoznavanje foto-aparata i tehnikalije predavat će Marko Hajdarović, osobno ću nakon teoretskog djela izaći s polaznicima na teren gdje ćemo obrađivati dnevnu i noćnu fotografiju. Kako nakon snimljene fotografije ima još puno posla oko dorade i raznih efekata post-produkciju će s polaznicima odraditi fotograf Miroslav Dilberović, najavljuje Daniel Kiršić.

                                                                                                                                                   Ivana Oreški

EduSplash platforma osmišljena je kako bi kreativnim pojedincima približila audiovizualne umjetnosti i produkciju, a Vinka Bedeković, koordinatorica EduSplash platforme kaže da još uvijek traju upisi i na njihove ostale programe edukacije.

Edukacija „Produkcija zvuka“ omogućit će polaznicima razumijevanje osnovnih pojmova audio inženjeringa i njegove primjene u praksi, a njezin je voditelj Perica Šuran. Na edukaciji „Ableton Lab“ koju vodi Marko Grbac Knapić polaznici će imati priliku stvarati vlastitu glazbu primjenom specijaliziranog programa Ableton Live. U sklopu edukacije „Videography“ usvajat će se osnove tehnike snimanja i montaže video i audio zapisa i upoznavati s kamerom, a voditelj je akademski snimatelj za televiziju i film, Goran Legović. Na edukaciji „Organizacija i produkcija kulturnih događanja“ serijom interaktivnih predavanja obradit će se teme poput povijesti festivala, kulturnog i projektnog menadžmenta i osnovnih financijskih djelatnosti unutar organizacija s voditeljem Davorom Uljanićem.

                                                                                                                                             Karmela Maren

Izložba fotografija u klubu Kotač može se pogledati radnim danom od 10 do 18 sati sve do 20. veljače.

Tekst Ana FORNAŽAR

Fotografije Arhiva EduSplash

Leave a Reply


+ 3 = 12

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum