Tribina „Građanin film: Pula“ u Klubu Pulske filmske tvornice

U sklopu manifestacije Dani Grada Pule u četvrtak, 29. travnja u 20 sati, održat će se filmska tribina Građanin film: Pula. Prikazat će se osam kratkih autorskih filmova o Puli, a o različitim pristupima i estetikama filmskog aktivnog građanstva i filmskog aktivizma s okupljenom publikom u Klubu Pulske filmske tvornice te sa Zoom publikom razgovarat će montažerka i film esej pedagoginja Iva Gavrilović te sociolog dr. sc. Krešimir Krolo. Razgovor će moderirati voditelj Pulske filmske tvornice Marko Zdravković-Kunac.

Iva Gavrilović rođena je 1991. u Virovitici. Radila je kao montažer kratkih filmova i komercijalnih video projekata. Izrađivala je i izvodila video projekcije za bendove ( ZmaJ, Mimika, Aklea Neon). Od 2018. godine djeluje unutar Kinokluba Zagreb kao autor kratkih eksperimentalnih filmova. Počinje raditi kao koordinator filmskih radionica od 2019. te je članica Izvršnog odbora u Kinoklubu Zagreb od 2020. godine. Trenutno radi kao freelance montažer i vodi radionicu Film esej.

Krešimir Krolo rođen je u Splitu 1976. Pokretač je i koordinator nekoliko samostalnih istraživanja i istraživačkih projekata te surađuje s cijelim nizom udruga (Naš Hajduk, Savjet mladih grada Zadra, Info Zona Split, Drugo more Rijeka), te pokreće i koordinira brojne istraživačke projekte. Program je ispunjen kako dokumentarnim (Puna je Pula, Rif:Fasade, Kroz Pulu) i igranim (Uspon, Nema ljudi, Katarina), tako i eksperimentalnim (Puležani, Proglas) filmovima.

Svi koji žele prisustvovati besplatnim projekcijama uživo, mole se da se jave na klub.pft@gmail.com kako bi zbog ograničenog broja mjesta najavili svoj dolazakna vrijeme. A svi koji događaju žele prisustvovati online, mogu to učiniti putem Zoom linka:

http://bit.ly/GradjaninFilm

Meeting ID: 874 9540 3372

Passcode:904878

Program kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Grad Pula, Hrvatski audiovizualni centar i Zaklada Kultura nova.

Priredila T. V.

Leave a Reply


− 9 = 0

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum