Jeunes Talents Cirque Europe – poziv za cirkuske umjetnike

rok: ..

Jeunes Talents Cirque Europe (JTCE) i Mala performerska scena, partner projekta u Istočnom polu, objavljuju javni poziv za projekte predstava novih autora s područja cirkuskih umjetnosti. Rok za prijave je 25. rujna 2009.

Pravo na prijavu imaju pojedinci i skupine s prebivalištem na području Europe koji prijavljuju projekt još nerealizirane cirkuske predstave. Ne postoji dobno ograničenje za aplikante, ali u trenutku prijave ne smiju biti studenti na nekoj od cirkuskih škola.

Kroz proces selekcije na temelju dosjea i 20-minutnog rada u nastajanju (jedno od predselekcijskih mjesta u ožujku 2010. bit će i Zagreb), izabrat će se deset projekata koji će ostvariti potporu JTCE.
Ti će projekti ostvariti pravo na umjetničke rezidencije, mentorstvo, treninge, administraciju i produkciju na raznim europskim lokacijama.Svaki od deset izabranih projekata ostvarit će i financijsku potporu u iznosu od 12 do 15 tisuća eura.

Dvadesetominutne izvedbene proizvode selektirani će autori po završetku projekta dobiti priliku predstaviti javnosti na raznim europskim lokacijama, te tako doći u priliku nalaženja novih producenata.

U petom izdanju (2009.-2010.) Jeunes Talents Cirque Europe realizira se uz potporu Europske komisije u okviru programa Kultura.

Sve informacije i dokumentacija mogu se dobiti od organizatora:
Jeunes Talents Ci rque Europe
operation@jeunestalentscirque.org
tel. +33 (0)1 43 40 48 60

Mala performerska scena
centar@cirkus.hr
tel. + 385 (0)1 3704 315
www.cirkus.hr

Leave a Reply


8 − = 5

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum