Ususret četvrtom ETNOFILm-u: Razgovor s Tamarom Nikolić Đerić

Tamara Nikolic DericZašto je ETNOFILm zanimljiv i kome je namijenjen?
Mislim da je naš festival zanimljiv širokom spektru ljudi zato što je ovdje riječ o temama koje nisu usko specijalizirane. Filmovi donose priče o najrazličitijim kulturama, kako o našoj kulturi, tako i o kulturama iz drugih zemalja naše regije, kao i iz svijeta. Međutim, ove priče nisu usko vezane samo uz tradicijske oblike kulture, već se one bave i urbanim temama – pitanjima odnosa čovjeka i životinja, čovjeka i prirode i slično. Kada sam selektirala ovogodišnji program, učinilo mi se da je aktualna tema upravo međusoban odnos čovjeka i okoline, tj. prirode. Tako neki filmovi problematiziraju utjecaj čovjeka na prirodu te povratni utjecaj prirode na čovjeka. Tu su priče o uzgajalištima riba koja narušavaju ekosistem u norveškim krajevima, a o sličnim problemima govore i autori iz Južnoafričke republike i Tajvana. Možemo slobodno reći da je ETNOFILm namijenjen i biolozima i kulturnjacima, i mlađim i starijim generacijama. Široki raspon tema je ono što privlači naše goste. Apeliram na naše Istrane da nam se pridruže jer sigurno neće zažaliti.

Before the screenings-3rd etnofilm festival

christian suhr nielsen and workshop participants - 3rd etnofilm festival

Leave a Reply


1 + = 2

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum