Izložba i manifestacija “Država u krevetu (State Abed)”

Izložba i manifestacija “Država u krevetu (State Abed)” nastaje temeljena na kolegiju “Feminizmi i društvene promjene u suvremenim umjetničkim praksama” Natashe Kadin.  Isti se kolegij održavao na splitskoj Umjetničkoj akademiji tijekom akademske godine 2012./2013., kroz projekt Patterns lectures.

Slijedom feminističke maksime  “Osobno je političko”, kao i osobnim razlozima bavljenja feminizmima koji ih navode da se javno deklariraju feministkinjama, inicijatorice se odlučuju za naziv  izložbe “Država u krevetu”, želeći osvijestiti na koje sve načine sustavi, država, vlast i politika pokušavaju upravljati  životima žena, zašto uopće imaju potrebu kontrolirati njihove živote, ložnice, tijela i glave te u kojoj mjeri to uistinu uspijevaju.

 

 

Ovom izložbom nastoji se ogoliti sustav upravo tako kako isti ogoljava žene,  (do)znati zašto žene imaju osjećaj da je takvo vođenje ljubavi zapravo silovanje i kakve posljedice ono ostavlja na žensko osobno, koje jest političko, koje jest osobno.

 

 

Na izložbi će biti predstavljena 24 umjetnička rada iz cijelog svijeta, a u bogatom popratnom programu očekuju vas razgovori s umjetnicima svjetskog značaja, filmske i video projekcije, prezentacije knjiga i ciklus predavanja. U kreiranju koncepta te u organizaciji izložbe, uz kustosicu Natashu Kadin, aktivno su sudjelovale polaznice kolegija.

vox

 

Izložba je otvorena od subote, 1. veljače (20 sati) pa sve do utorka, 21. veljače 2014. godine u Galeriji umjetnina u Splitu (Ulica Kralja Tomislava 15).

 

Više o sudionicima i samom programu doznajte ovdje.

 

Izvor

 

Foto

 

Leave a Reply


9 − 5 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum