Nova knjiga u izdanju Istarskog ogranka Društva hrvatskih književnika

“Dnevnik o ništavilu” Jovana Nikolaidisa

•Knjiga „Dnevnik o ništavilu“ Jovana Nikolaidisa nedavno je objavljena u Knjižnici “Nova Istra” Istarskog ogranka Društva hrvatskih književnika. Radi se o prvoj knjizi budućega niza “Jadranski književni susreti: Hrvatska – Crna Gora – Albanija” u kojem će se, ako zamisao zaživi, u svakoj zemlji objavljivati autori i naslovi iz drugih dviju.

Bilješku o knjizi napisao je Filip David, a neka od poglavlja su: „Izbjeglica“, „Zasićenje gradom i odlasci na Trebević – susreti sa četnicima“, „Opet dnevnik, pokriće za očaj“, „Sarajevski dio dnevnika“, „Sve godine počinju januarom, izuzev naših“ i „Dragi Albanac priča“.

Jovan Nikolaidis (1950) je pisac grčkog porijekla, rođen u Crnoj Gori, na obali Jadrana, koji je veliki dio svog života proveo u Sarajevu gdje je diplomirao na Filozofskom fakultetu. Rat ga je potjerao u rodni kraj, Ulcinj, gdje piše i gdje je urednik časopisa za književnost i kulturu, PLIMA plus što okuplja oko sebe kvalitetne majstore pera iz bivše Jugoslavije i izlazi već četrnaest godina u okviru izdavačke kuće PLIMA na čijem se čelu također nalazi pisac, Jovan Nikolaidis. Autor je desetak knjiga, kako romana i poezije, tako i eseja.

Priredio B. V.

Leave a Reply


3 + 3 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum