Promocija romana “Tajkunova kći” Dragane Radusinović Tafra u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula

Roman „Tajkunova kći“ Puljanke Dragane Radusinović Tafra bit će predstavljen u petak, 25. listopada u 18 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula. O knjizi će uz autoricu govoriti novinar i komunikolog Vlado Mandić i urednica Sandra Pocrnić Mlakar, a posebni gost je zbor Cantus PoPuli.

„„Tajkunova kći“ je fiktivna priča inspirirana našom okolinom, u kojoj je svaka sličnost sa stvarnim ljudima i događajima slučajna. Ljubav svojeglave princeze golemog poslovnog carstva i najboljeg prijatelja njezina brata polazna je točka romana „Tajkunova kći“ u kojem Dragana R. Tafra oslikava šaroliku lepezu lažnog sjaja bogataša novog doba upletenih u tranzicijske poslovne i političke igre. U romanu žestokog tempa i britkih dijaloga isprepliću se obiteljske tajne i zakulisni poslovni potezi visokog društva koje je u tranziciji zauzelo centre moći. “Tajkunova kći“ roman je o kritičnom trenutku jedne obitelji i jednog društva, u kojem postaje jasno da će brzo stečeno bogatstvo još brže nestati, a s njim i društveni odnosi koje je donijela financijska moć. O romanu „Tajkunova kći“ Hana Konsa je napisala: „Neprestani pokušaji opstanka, suočavanje s brutalnošću života, gubitak svega, do granice nepostojanja osobnog integriteta i neuništiva želja za životom ono su što glavnu junakinju, a ona je Mi, dovodi do Pobjede. Koja je svima na ovim, grabežom izmrcvarenim prostorima toliko neophodna. I zato je „Tajkunova kći“ bila potrebna. Kao štivo uvida i putokaza.”“, piše u opisu knjige.

Dragana Radusinović Tafra rođena je 1979. godine u Puli. Završila je Gimnaziju Pula i diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Kao novinarka i reporterka sudjelovala je pokretanju i radu značajnih poslovnih medija poput Poslovnog dnevnika, tjednika Lider i hrvatskog izdanja američkog časopisa Forbes koji je na domaćem tržištu izlazio osam godina. Zapažene novinarske analize poslovanja velikih i malih hrvatskih kompanija te priče o istaknutim ljudima domaćeg biznisa i njihovim poslovnim filozofijama pisala je za Jutarnji list i magazin Globus. Danas piše kolumnu Liberalna kapitalistica za portal Direktno i surađuje s magazinom Start. Pohađa edukaciju iz psihodrame pri Centru za psihodramu Zagreb. Sa suprugom i kćeri živi u Zagrebu. „Tajkunova kći“ njezin je prvi roman.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 7 = 13

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum